Το να ταξιδεύεις στο εξωτερικό είναι μια πολύτιμη εμπειρία που σου αλλάζει τη ζωή, και πάντα υπάρχει κάποια ανταμοιβή γι’αυτή την απόφαση.

Είναι μια ανταμοιβή διαφορετική απ όλες τις άλλες. Θα θέλεις να μάθεις περισσότερα για μια συγκεκριμένη κουλτούρα, να βιώσεις αξέχαστες εμπειρίες, να μιλήσεις με περισσότερους ανθρώπους που δεν μοιάζουν, σκέφτονται ή αισθάνονται όπως εσύ και θα σου δώσει κίνητρο να ταξιδέψεις και σε άλλες χώρες και ηπείρους και πριν το καταλάβεις θα έχεις γυρίσει τον κόσμο.

Αυτοί είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να το κάνεις:

 

1. Φτιάχνεις το δικό σου πρόγραμμα

Όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό, έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό σου πρόγραμμα, εκτός και αν ταξιδεύεις με κάποια οργάνωση. Ωστόσο, ως επί το πλείστον ζεις μια εντελώς διαφορετική καθημερινότητα. Αντί για το ξυπνητήρι που χτυπάει για τη δουλειά ή το σχολείο, ξυπνάς με ενθουσιασμό για να ζήσεις μια ακόμα μέρα γεμάτη περιπέτεια.

 

2.Βελτιώνεις τη διαδικασία σκέψης σου

Για κάποιους, τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι ένας τρόπος για να αποδράσουν από την πραγματικότητα, ενώ για μερικούς άλλους είναι κάτι που τους βοηθάει να σκέφτονται πιο ξεκάθαρα την καθημερινότητα.

Έχεις χρόνο να σκεφτείς τις ανησυχίες και τα προβλήματά σου, και παραδόξως είναι ευκολότερο να δεις τα πράγματα πιο καθαρά όσο είσαι μακρυά.

Και ποιος ξέρει; Ίσως σκεφτείς ένα πλάνο τελείως διαφορετικό απ’αυτό που ακολουθούσες μέχρι τώρα.

 

3.Γνωρίζεις τον εαυτό σου καλύτερα

Κάτι συμβαίνει μέσα σου όταν περνάς σε μια άλλη χώρα. Όχι μόνο γίνεσαι πιο θαρραλέος και τολμηρός, και έχεις καλύτερη επίγνωση των πραγμάτων, αλλά αναπτύσσεις καλύτερη αίσθηση του εαυτού σου.

Ο τρόπος που αλληλεπιδρούμε με διαφορετικούς πολιτισμούς και άλλους κανόνες μπορεί να μας πει πολλά για το ποιοι είμαστε σαν άνθρωποι, ακόμα και για τις δικές μας συνήθειες και έθιμα.

 

4.Μπορεί να σου αλλάξει ολόκληρη τη ζωή

Το να ταξιδεύεις στο εξωτερικό μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή για πολλούς λόγους. Θα επιθυμείς να δεις τον κόσμο μέσα από διαφορετικούς φακούς. Θα εκτιμήσεις πλήρως τη γνωριμία σου με ανθρώπους εκτός του κύκλου σου, γιατί υπάρχει ανάπτυξη σε τέτοιες εμπειρίες που δε θα βρεις πουθενά αλλού.

Είναι αυτό που δίνει αξία στη ζωή.

 

Εσύ σε ποια μέρη έχεις ή θα ήθελες να ταξιδέψεις; Πες μας στα σχόλια από κάτω.

 


What's Your Reaction?

Cute Cute
1
Cute
Lol Lol
1
Lol
Love Love
1
Love
error: Content is protected !!