fbpx

Eminem: σαν να λέμε ένα μελωδικό και ευχάριστο όνομα. Ένα όνομα συνδεδεμένο με ανήθικες πράξεις, προσβλητική γλώσσα, και αρκετές φρικιαστικές περιγραφές περί εγκληματικής συμπεριφοράς που θα εγγυόταν μερικές ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Eminem είναι το stage name του Marshall Mathers, επίσης γνωστού ως Slim Shady. Είναι ένας από τους πιο διάσημους και αμφιλεγόμενους rappers μιας γενιάς, ξεπερνώντας συνεχώς τα όρια με τους εκρηκτικούς του στοίχους που συχνά αντανακλούν την προσωπική και επαγγελματική του ζωή. Αυτή λοιπόν είναι η πραγματική ιστορία του.

 

Έχει ταπεινή καταγωγή

Είναι ο γιος του Marshall Bruce Mathers Jr. και της Debbie Nelson Mathers-Briggs. Ο πατέρας του τους εγκατέλειψε 18 μήνες μετά τη γέννησή του, αφήνοντας τη 15χρονη τότε Debbie να μεγαλώσει μόνη της τον Marshall, και αργότερα τον μικρότερο αδερφό του, Nathan. Η παιδική του ηλικία περιλαμβάνει μετακινήσεις σε πολλά δημόσια συστήματα στέγασης στο Kansas και το Detroit. Συχνά το “καινούργιο παιδί”, και ο μόνος λευκός, ο Marshall άρχισε από μικρή ηλικία να υιοθετεί τη στάση του outsider, κάτι που συχνά είχε ως αποτέλεσμα να είναι θύμα εκφοβισμού. Εντωμεταξύ, η ζωή του στο σπίτι ήταν εξίσου ταραχώδης. Η μητέρα του έδειξε σημάδια ψυχικής ασθένειας, οπότε η φροντίδα του μικρού Nathan έπεσε στους ώμους του Marshall.

 

Ζούσε σε τροχόσπιτο όταν έγινε διάσημος

Αφού παράτησε το σχολείο, ο Marshall άρχισε να εναλλάσσει δουλειά, γραφή και live εμφανίσεις. Το λευκό του δέρμα σε μια κατά κύριο λόγο μαύρη αρένα, είχε ως αποτέλεσμα αρχικά να τον απορρίψουν, μόνο και μόνο για να τους κερδίσει όταν ξεκίνησε το ραπ. Εντωμεταξύ, έκανε παιδί με την κοπέλα του απ’το σχολείο, Kim. Η καριέρα του μεγάλωσε, ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να καταφέρει να πληρώνει τους λογαριασμούς του. Όταν το EP  του, Slim Shady, έπεσε στα χέρια των Dr. Dre και Jimmy Lovine της Interscope Records, ζούσε σε ένα τροχόσπιτο. Οι δύο τον εντόπισαν και βοήθησαν να γίνει αυτό που είναι σήμερα.

Η ταινία 8 Mile είναι ημι-αυτοβιογραφική και κέρδισε ένα Όσκαρ

Όποιος έχει δει το 8 Mile μπορεί να καταλάβει ότι παρόλο που ο Eminem δεν είναι και ο καλύτερος ηθοποιός, εξακολουθεί να είναι σπουδαίος καλλιτέχνης: το τραγούδι του, Lose Yourself ,κέρδισε Όσκαρ για το καλύτερο αυθεντικό τραγούδι, ενώ λειτουργεί σαν μέσο εξερεύνησης του θέματος του 8 Mile. Το σενάριο της ταινίας είναι βασισμένο στη ζωή του ίδιου του Eminem:Ένας νεαρός ράπερ απ’το Detroit προσπαθεί να βρει το δρόμο του στη μουσική σκηνή, αντιμαχόμενος ταυτόχρονα τη σκληρή γειτονιά του. Το Lose Yourself παίζει (όχι ψηφιακά), για να περιγράψει τον Rabbit ενώ προσπαθεί να γράψει στίχους άξιους για rap battle.

 

Τον έχει ερευνήσει η Μυστική Υπηρεσία

Οι στίχοι του Eminem συχνά ξεπερνούν τα όρια: Στο κάτω κάτω, είναι ο τύπος που ραπάρει για αυτοκτονικά bad trips από ψυχεδελικά μανιτάρια και εξαναγκαστικές σχέσεις με τη μητέρα του. Ωστόσο το πιο διαβόητο παράδειγμα ήρθε το 2003, όταν κυκλοφόρησε μια πειρατική εκδοχή του τραγουδιού του, We As Americans με τους ακόλουθους στίχους:

“F**k money / I don’t rap for dead presidents / I’d rather see the president dead / It’s never been said, but I set precedents.”

Ίσως επειδή το τραγούδι δεν διευκρίνιζε τον πρόεδρο των ΗΠΑ ή κατονόμαζε τον Bush, η Μυστική Υπηρεσία δεν έλαβε ποτέ πραγματική δράση εναντίον του Eminem. Οι μεταγενέστερες κυκλοφορίες του τραγουδιού ωστόσο, έχουν λογοκρίνει τη λέξη “dead”. Κι ο Eminem συνέχισε να μιλά ενάντια στις ενέργειες του Bush στο τραγούδι του Mosh, αλλά σε πιο σαφή-και λιγότερο βίαιη- γλώσσα.

 

Διάβασε επίσης: 5 πράγματα που δεν ήξερες για τον Jim Morrisson


Πώς αντέδρασες διαβάζοντας το άρθρο?

Cute Cute
3
Cute
Lol Lol
2
Lol
Love Love
15
Love

Σχόλια

Σχόλια

error: Content is protected !!
Terms of Use