Δραστηριότητες για γερά νεύρα που σου κόβουν την ανάσα. Θα τα τολμούσες; Εμείς μάλλον όχι!

1. Crocodile Bungee Jumping

To συγκεκριμένο bungee jumbing είναι παρόμοιο με το κλασσικό, πηδάς από ψηλά σημεία δεμένος με ιμάντες. Το ακόμη πιο extreme σε αυτό το άθλημα είναι ότι βουτάς σε ποτάμια με κροκόδειλους. Έχουν υπάρξει αρκετοί τραυματισμοί στο παρελθόν. Το σπορ αυτό είναι αρκετά διαδεδομένο στην Αυστραλία.

 

2.Volcano Boarding

Οι σέρφερς κατεβαίνουν τις πλαγιές ηφαιστειακών κρατήρων με ταχύτητες που φτάνουν τα 80 χμ/ω πάνω σε σανίδες του σερφ, τάβλες ή ότι υπάρχει πρόχειρο και φορώντας ό,τι έχει ο καθένας- από επαγγελματικό εξοπλισμό βουνού μέχρι σορτσάκι και καπέλο. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που διατρέχουν είναι οι τραυματισμοί από την πτώση πάνω στα χαλίκια του κρατήρα. Η βάση του αθλήματος είναι στα ηφαίστεια της Κεντρικής Αμερικής.

 

3. Limbo Skating


Το συγκεκριμένο άθλημα απαιτεί ανοίγματα, ελαστικότητα, μικρό όγκο σώματος και ισορροπία. Ο αθλητής φορά πατίνια και προσπαθεί να περάσει κάτω από εμπόδια χωρίς να τα ακουμπήσει. Για να περάσουν ένα εμπόδιο με πολύ χαμηλό ύψος, οι προχωρημένοι αθλητές απλώνουν τα πόδια τους, εάν είναι δυνατόν, σε πλήρη διάσπαση, και στηρίζουν το άνω μέρος του σώματος τους προς τα εμπρός, με το πρόσωπο να αγγίζει σχεδόν το έδαφος. Συχνό εμπόδιο είναι το να περνούν κάτω από αυτοκίνητα. Είναι αρκετά διαδεδομένο στην Ινδία.

 

 

4. Train Surfing

Δεν πρόκειται για καινούρια μόδα αλλά για καταξιωμένο άθλημα με ιστορία στα extreme sports, με πρωτοπόρους τους Γερμανούς στη δεκαετία του 1980. Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι άνθρωποι ανεβαίνουν στο πλάι ή στην κορυφή μιας κινούμενης αμαξοστοιχίας. Το γεγονός ότι το άθλημα είναι παράνομο σε πολλές χώρες και έχει προκαλέσει αρκετούς θανάτους δεν αποτελεί έκπληξη. Εκτός από τη Γερμανία, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Νότιο Αφρική και στη Βραζιλία.

 

 

5. Slacklining

Σε αντίθεση με το γνωστό tightrope walking, στο Slacklining το σκοινί είναι ελαστικό και πλατύ. Ο ισορροπιστής δεν προσπαθεί ακριβώς να ισορροπήσει αλλά να ισορροπήσει μετά από διάφορα ακροβατικά, τούμπες, άλματα και περιστροφές. Γι’ αυτό η τάση του σκοινιού ρυθμίζεται ανάλογα με το βάρος και την τεχνική του. Είναι αρκετά διαδεδομένο στην Νορβηγία.

 

Τι λες; Θα τολμούσες; Γράψε μας στα σχόλια από κάτω.

 

 


What's Your Reaction?

Cute Cute
0
Cute
Lol Lol
2
Lol
Love Love
0
Love
error: Content is protected !!