1. Μην το παρακάνεις


Πρόσεξε τις ασκήσεις με βάρη. Οι ασκήσεις με βάρη πρέπει να γίνουν στη σωστή ένταση και με σωστό αριθμό επαναλήψεων για να μην τραυματιστείς. Θα πρέπει να συμβουλευτείς τον γυμναστή σου. Μπορεί κάτι να σου φαίνεται ελαφρύ αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούν οι μύες σου να το αντέξουν τις πρώτες φορές, με τον καιρό θα αυξήσεις και τις επαναλήψεις και το βάρος. Μη βιάζεσαι! 

 

2. Ξεκίνα από ασκήσεις που συνδυάζουν πολλούς μύες


Αν από την πρώτη μέρα έχεις ασκήσεις που ενεργοποιούν πολλούς μύες καλύτερα να ξεκινήσεις από αυτές γιατί είναι πολύ απαιτητικές και για να αποδόσεις πρέπει να είσαι ξεκούραστος. Τέτοιες ασκήσεις συνήθως είναι: τα squat, οι άρσεις θανάτου, οι πιέσεις πάνω από το κεφάλι και οι πιέσεις στο πάγκο.

 

 

3. Σημείωσε τις ασκήσεις που κάνεις


Μπορείς να σημειώνεις στο κινητό σου τις ασκήσεις που κάνεις το βάρος και τις επαναλήψεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να έχεις μια πλήρη εικόνα της προόδου σου τις επόμενες εβδομάδες.

 

 

4. Σωστή Διατροφή


Το να έχεις ενέργεια για να μπορείς να γυμναστείς είναι πολύ σημαντικό. Για αυτό να φροντίζεις να τρέφεσαι σωστά πριν την άσκηση αλλά και μετά. Ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη μετά τη προπόνηση είναι η πιο καλή επιλογή. Καθημερινά χρειάζεσαι κατά μέσο όρο 2gr πρωτεΐνης ανά κιλό σώματος.
Διάβασε και άλλες πληροφορίες για διατροφή καθώς και υγιεινές συνταγές στην κατηγορία DIET του Lavi.

 

Tagαρε κάτω στα σχόλια τους φίλους σου που πρέπει να ξεκινήσουν γυμναστήριο άμεσα.

What's Your Reaction?

Cute Cute
0
Cute
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
error: Content is protected !!