1. Η λευκή σοκολάτα δεν είναι σοκολάτα

Επειδή δεν περιέχει στερεά κομμάτια σοκολάτας (ούτε κακάο σε σκόνη). Η λευκή σοκολάτα παρασκευάζεται συνήθως από ένα μείγμα από βούτυρο κακάο, γάλα, ζάχαρη, λίπος γάλακτος και λεκιθίνη (ένας λιπαρός γαλακτωμαποιητής που τα συγκρατεί όλα τα υλικά μαζί).

 

2. Οι κόκκοι κακάο παράγονται στο Μεξικό και την Κεντρική και Νότια Αμερική

Πιστεύεται ότι οι κάτοικοι αυτών των περιοχών ξεκίνησαν για πρώτη φορά την καλλιέργεια του κακάο ήδη από το 1250 π.Χ. και ίσως και νωρίτερα.

 

3. Το κακάο χρησιμοποιήθηκε ως νόμισμα

Οι Αζτέκοι αγαπούσαν και αποτιμούσαν το κακάο τόσο πολύ που το χρησιμοποίησαν και ως νόμισμα κατά την εξάπλωση του πολιτισμού τους.

 

4. Ο Ναπολέων αγαπούσε την σοκολάτα

Ο Γάλλος ηγέτης ζητούσε να υπάρχει πάντα κρασί και σοκολάτα για αυτόν και τους ανώτερους συμβούλους του ακόμη και κατά τη διάρκεια δύσκολων στρατιωτικών εκστρατειών.

 

5. Η σοκολάτα γάλακτος εφευρέθηκε στην Ελβετία

Ο Daniel Peter δημιούργησε την σοκολάτα γάλακτος το 1875 προσπαθώντας 8 χρόνια ώστε να κάνει την συνταγή του να δουλέψει. Το συμπυκνωμένο γάλα κατέληξε ότι είναι το βασικό συστατικό.

 

6. Το να φτιάξεις σοκολάτα είναι δύσκολο

Το κακάο δεν μετατρέπεται εύκολα σε σοκολάτα. Χρειάζονται 800 κόκκοι κακάο για να παραχθεί 1 κιλό σοκολάτα

 

7. Η πρώτη μπάρα σοκολάτας φτιάχτηκε στην Αγγλία

Το 1842, η εταιρεία Cadbury έφτιαξε την πρώτη μπάρα σοκολάτας. Η εταιρεία εξακολουθεί να υπάρχει και είναι πολύ διάσημη για τις σοκολάτες που παράγει με θέμα το Πάσχα.

 

8. Τα κακαόδεντρα μπορούν να ζήσουν για 200 χρόνια

Αυτό είναι εντυπωσιακό. Δυστυχώς όμως μπορούν να παράξουν καρπούς μόνο για 25 χρόνια.

 

9. Στις μέρες μας η μεγαλύτερη παραγωγή κακάο είναι στην Αφρική

Σχεδόν το 70% του παγκόσμιου εφοδιασμού προέρχεται από την Αφρική. Η Ακτή Ελεφαντοστού είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός, που παρέχει περίπου το 30% του παγκόσμιου κακάο

 

10. Η σοκολάτα έχει ένα ειδικό σημείο τήξης

Είναι η μόνη ουσία που μπορεί να λιώσει στους 33 βαθμούς Κελσίου. Λίγο πιο κάτω από την θερμοκρασία του σώματος σου (36.6) για αυτό και λιώνει τόσο εύκολα στο στόμα σου.

 

Ελπίζουμε μόνο να μην έπαθες υπογλυκαιμία… Ποια είναι η αγαπημένη σου σοκολάτα; Γράψε μας στα σχόλια από κάτω


What's Your Reaction?

ΤΕΛΕΙΟ ΤΕΛΕΙΟ
4
ΤΕΛΕΙΟ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
0
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
ΩΧ ΑΜΑΝ ΩΧ ΑΜΑΝ
3
ΩΧ ΑΜΑΝ
ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ
3
ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ
error: Content is protected !!

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο site, συμφωνείτε με την χρήση Cookies Περισσότερες πληροφορίες

Οι ρύθμιση για Cookies σε αυτήν την ιστοσελίδα έχει ρυθμιστεί ως "Αποδοχή των Cookies" προκειμένου να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των Cookies ή αν επιλέξετε Αποδοχή τότε συμφωνείτε με αυτό.

Κλείσιμο