Βήμα 1: Άδειασε και καθάρισε
- Βγάλε έξω όλα τα προϊόντα και πέταξε όσα έχουν λήξει. Για να τα διατηρήσεις δροσερά ενώ καθαρίζεις αποθηκεύστε σε μια ειδική σακούλα συντήρησης
- Αφαίρεσε τα ράφια, εάν είναι αποσπώμενα. Για να καθαρίσεις τις γωνίες χρησιμοποίησε μια παλιά οδοντόβουρτσα και βούτηξε την σε ένα μείγμα από ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και ζεστού νερού. Ξέπλυνε κάθε πλευρά με ένα σφουγγάρι βυθισμένο σε νερό.Στέγνωσε με ένα καθαρό πανί.
- Για να απαλλαγείς από τις οσμές σκούπισε τους εσωτερικούς τοίχους με ένα πανί μικροϊνών που έχει ψεκαστεί με καθαριστικό γενικής χρήσης. Σκούπισε και πάλι χρησιμοποιώντας μια χαρτοπετσέτα βουτηγμένη σε ένα μπολ με αραιωμένο εκχύλισμα βανίλιας.
- Χρησιμοποίησε μια βούρτσα για να αφαιρέσεις την σκόνη στα πηνία, τα οποία βρίσκονται πίσω του ψυγείου.
Βήμα 2: Ξανατοποθέτησε
- Κρέατα και Ψάρια: τοποθέτησε τα στο ψηλότερο και ψυχρότερο ράφι του ψυγείου σου. Πρέπει να είναι πάντα σε μπολ για να αποφεύγεται η μεταφορά των υγρών και η απώλεια υγρασίας και γεύσης.
- Αλλαντικά, Γαλακτοκομικά και Αυγά: τοποθέτησε τα από κάτω, στο δεύτερο ράφι .Τα αυγά μπαίνουν στο ψυγείο για μεγαλύτερη συντήρηση. Διατηρούνται και εκτός ψυγείου. Όλα τα κίτρινα τυριά, που έχεις ανοίξει τη συσκευασία τους, πρέπει να τα τυλίξεις με μεμβράνη.
- Μαγειρεμένο φαγητό σε τάπερ και κονσέρβες: τοποθέτησε τα στο τρίτο ράφι βάζουμε. Επίσης να ξέρεις ότι τις ανοιχτές κονσέρβες πρέπει να τις βάλεις σε μπολ. Ποτέ μην τις αφήνεις ανοιχτές γιατί οξειδώνονται!
- Φρούτα: τοποθέτησε τα στο χαμηλότερο ράφι και όχι στο τελευταίο μαζί με τα λαχανικά,διότι παράγουν αιθυλένιο, το οποίο επηρεάζει την ποιότητα των λαχανικών.
- Λαχανικά: τοποθέτησε τα στο συρτάρι ώστε να παραμένουν φρέσκα.
- Σάλτσες και Μαρμελάδες: τοποθέτησε τα στην πόρτα όπου έχει την υψηλότερη θερμοκρασία.
Και αφού καθαρίσεις το ψυγείο σου, τώρα μπορείς να μαγειρέψεις. Βρες εύκολες και νόστιμες συνταγές στην ενότητα Cook